Träning

Börja träna

Hur går anmälning till?

Anmälan inför VT2022 är nu öppen och görs här: https://forms.gle/txcZiHuv8fukLezb9
Då intresset kan vara större än vi har ledare till så kan vi tyvärr inte garantera alla en plats utan vi kommer gå i turordning på anmälningarna, dvs först till kvarn.

När börjar träningen?

Träningsstart VT2020 är vecka 13 (dvs start 28:e mars) men håll koll på vår facebooksida utifall vädret skulle ställa till det. Kolla gärna vår kalender för träningstider, tävlingar och banfix

Våra grupper

vattenspridare Våra grupper vt 2022 kommer med största sannolikhet se ut på följande sätt (med reservation för ändringar).

Knattegruppen

Gruppen får de allra yngsta cyklisterna med ålder någonstans mellan 4 och 7 år. Här är det ganska fri cykling med fokus på att lära känna cykel och säkert kunna ta sig runt banan. Föräldrar är välkomna att springa med barnen på banan och hjälpa till. Ett begränsat antal lånecyklar / utrustning finns att låna (men då det är begränsat kan det bli att turas om vid högt tryck)
Tid: Tisdagar 17:30 - 18:30

Nybörjargruppen (Fullbokad VT 2022)

Även här ligger fokus på att lära känna cykeln och kunna ta sig runt banan, dock med lite mer fart än knattarna och viss teknikträning som tex pumpning, starter och kurvtagning. Lämplig ålder 7år och uppåt och inga förkunskaper krävs. Ett begränsat antal lånecyklar / utrustning finns att låna (men då det är begränsat kan det bli att turas om vid högt tryck)
Tid: Torsdag 18:30 - 19:30

Tävlingsgruppen (Fullbokad VT 2022)

Här cyklar de barn och ungdomar som kört tidigare och vill ha lite högre tempo än nybörjargruppen. Fokus ligger mer på att kunna köra snabbare, träning inför tävling och teknikträning på tex wheelies, hopp, pumpning och starter. De som tränar här förväntas ha egen cykel och utrustning.
Tid: Måndagar & Onsdagar 18:00 - 19:00

Tjejgruppen

Det är på tok för få tjejer som hittat till vår underbara sport så det tänkte vi försöka ändra på med en dedikerad tjejgrupp där alla tjejer är välkomna! Ett begränsat antal lånecyklar / utrustning finns att låna (men då det är begränsat kan det bli att turas om vid högt tryck)
Tid: Torsdag 17:30 - 18:30

13+

Ungdomsträning för de över 13. Högre tävlings-inriktat tempo inklusive fys-träning. De som tränar här förväntas ha egen cykel och utrustning.
Tid: Tisdagar 19:00 - 20:00

Cruiserträning

Spontan-träning där vuxna är välkomna. Såklart är även barnen till tränande föräldrar välkomna.
Tid: Måndagar 19:00 - 20:00

Lördagar

På lördagförmiddagarna är det ofta spontan "fri träning" mellan 10:00 - 12:00 för medlemmar med egen utrustning. Håll koll i medlemsgruppen för att se när det blir av.

Syskonförtur

Vi vet hur struligt det kan vara att få till vardagspusslet så vi försöker ordna med syskonförtur vad gäller gruppindelning.

Låna utrustning

Vi har ett begränsat antal lånecyklar och lånehjälmar. Dessa används framförallt av nya cyklister och är det många som vill låna kan det bli att turas om. De cyklister som sen fortsätter cykla brukar skaffa egen cykel och hjälm. Mer info om vart man kan hitta cykel hittar du här.

Regler

För att undvika olyckor på banan har vi några enkla regler som skall följas när du cyklar på banan:

  1. Cyklisten skall ha fullface-hjälm, långärmad tröja, byxor och handskar
  2. Cyklande barn måste alltid ha en målsman på plats under träningen.
  3. Alla måste cykla åt samma håll (från start till mål) om inte tränaren uttryckligen sagt annat.
  4. Stanna inte mitt i banan utan gå i så fall åt sidan.
  5. Om någon ramlat i banan sakta ned och kolla läget.

Avgifter

Medlemsavgift 2022

Medlem / per kalenderår: 100,00

Träningsavgift 2022

Per kalenderår: 1200,00
Per kalenderhalvår: 700,00

Postgiro / swish

Pg-konto: 749019-6
Swish: 123 105 94 27

Markera betalningen med avgifts-typ samt åkarens personnr

Starta upp en ny grupp?

freddy Alla våra tränare är engagerade föräldrar som själva har barn i gruppen de tränar. Har du barn som är sugna på att cykla och där du själv är nyfiken (tilsammans med andra föräldrar) att starta upp en egen grupp?

Hör isåfall av dig till oss på malmobmxracing (at) gmail.com så kan vi snacka ihop oss! Du behöver ingen större förkunskap och du kommer få många glada leenden tillbaka! Vi kommer såklart även se till att någon av nuvarande tränare kommer vara med i början och visa hur allt fungerar samt ge lite tips!