Träning

Börja träna

Hur går anmälning till?

Börja med att läsa på nedan om våra grupper och skicka sedan ett mail till malmobmxracing@gmail.com med:

  • Namn
  • Ålder
  • Grupp ni önskar träna
  • Om ni har egen utrustning
  • Om ni tränat förra säsongen.

Det brukar vara mest tryck på nybörjargruppen och blir det för många anmälda kan det i värsta fall hända att inte alla får plats så har du yngre barn (ca 7år och yngre) så anmäl dig gärna till knatte-gruppen där det finns fler lediga platser än nybörjargruppen. Vi har också en dedikerat tjejgrupp som gärna får fler åkare (oavsett ålder och tidigare cykel-vana).

Är ni några föräldrar som är sugna på att hålla i en grupp själva? Isåfall hjälper vi gärna er att komma igång med en till nybörjargrupp och avlastar på så sätt nuvarande nybörjargrupp! Inga förkunskaper krävs och de som nu är tränare i grupperna är också föräldrar till cyklande barn. Hör av er till malmobmxracing@gmail.com så hjälper vi er att komma igång!

Har ni prova på?

Vi har i skrivande stund inga inplanerade prova-på tillfällen men håll ett öga på vår facebooksida för framtida prova-på tillfällen.

När börjar träningen?

Vårterminen brukar starta i början på Mars och sluta när sommarloven börjar i mitten / slutet av Juni. Höstterminen brukar starta när skolorna börja i mitten av Augusti och sluta framåt slutet av November.
Vår sport är dock väderberoende så håll koll på vår medlemssida på facebook för exakt datum.

Våra grupper

vattenspridare

Knattegruppen

Gruppen får de allra yngsta cyklisterna med ålder någonstans mellan 4 och 7 år. Här är det ganska fri cykling med fokus på att lära känna cykel och säkert kunna ta sig runt banan. Föräldrar är välkomna att springa med barnen på banan och hjälpa till. Ett begränsat antal lånecyklar / utrustning finns att låna (men då det är begränsat kan det bli att turas om vid högt tryck)
Tid: Tisdagar 17:30 - 18:30

Nybörjargruppen

Även här ligger fokus på att lära känna cykeln och kunna ta sig runt banan, dock med lite mer fart än knattarna och viss teknikträning som tex pumpning, starter och kurvtagning. Lämplig ålder 7år och uppåt och inga förkunskaper krävs. Ett begränsat antal lånecyklar / utrustning finns att låna (men då det är begränsat kan det bli att turas om vid högt tryck)
Tid: Onsdag 17:30 - 18:30

Fortsättningsgruppen

Här tränar de som har tagit steget vidare från Nybörjargruppen, Tjejgruppen eller Knattegruppen. Lite mer rutinerade cyklister som är redo för mer avancerad träning, men inte vill ta steget upp till tävlingsgruppen än. Här förväntas cyklisterna ha egen cykel och utrustning

Tid: Torsdag 18.30-19.30 och Söndag 15.00-16.00

Tävlingsgruppen

Här cyklar de barn och ungdomar som kört tidigare och vill ha lite högre tempo än nybörjargruppen. Fokus ligger mer på att kunna köra snabbare, träning inför tävling och teknikträning på tex wheelies, hopp, pumpning och starter. De som tränar här förväntas ha egen cykel och utrustning.
Tid: Måndagar & Onsdagar 18:30 - 19:30

Tjejgruppen

Det är på tok för få tjejer som hittat till vår underbara sport så det tänkte vi försöka ändra på med en dedikerad tjejgrupp där alla tjejer är välkomna! Ett begränsat antal lånecyklar / utrustning finns att låna (men då det är begränsat kan det bli att turas om vid högt tryck)
Tid: Torsdag 17:30 - 18:30

13+

Ungdomsträning för de över 13. Högre tävlings-inriktat tempo inklusive fys-träning. De som tränar här förväntas ha egen cykel och utrustning.
Tid: Tisdagar 18:30 - 19:30

Cruiserträning

Spontan-träning där vuxna är välkomna. Såklart är även barnen till tränande föräldrar välkomna.
Tid: Måndagar 19:30 - 20:30

Lördagar

På lördagförmiddagarna är det ofta spontan "fri träning" mellan 10:00 - 12:00 för medlemmar med egen utrustning. Håll koll i medlemsgruppen för att se när det blir av.

Syskonförtur

Vi vet hur struligt det kan vara att få till vardagspusslet så vi försöker ordna med syskonförtur vad gäller gruppindelning.

Låna utrustning

Vi har ett begränsat antal lånecyklar och lånehjälmar. Dessa används framförallt av nya cyklister och är det många som vill låna kan det bli att turas om. De cyklister som sen fortsätter cykla brukar skaffa egen cykel och hjälm. Mer info om vart man kan hitta cykel hittar du här.

Regler

För att undvika olyckor på banan har vi några enkla regler som skall följas när du cyklar på banan:

  1. Cyklisten skall ha fullface-hjälm, långärmad tröja, byxor och handskar
  2. Cyklande barn måste alltid ha en målsman på plats under träningen.
  3. Alla måste cykla åt samma håll (från start till mål) om inte tränaren uttryckligen sagt annat.
  4. Stanna inte mitt i banan utan gå i så fall åt sidan.
  5. Om någon ramlat i banan sakta ned och kolla läget.

Avgifter

Medlemsavgift 2023

Medlem / per kalenderår: 100,00

Träningsavgift 2023

Per kalenderår: 1200,00
Per kalenderhalvår: 700,00

Postgiro / swish

Pg-konto: 749019-6
Swish: 123 105 94 27

Markera betalningen med avgifts-typ samt åkarens personnummer.

Sammarbetspartners: